Uppdrag

Formgårda arbetar kontinuerligt med Viva Wine Group sedan 2018 då vi tog fram en visuellt identitet för företagets hållbarhetsarbete. Sedan dess har vi gjort deras års- och hållbarhetsrapporter, webbplatser samt annat informationsmaterial.

2020 blev identiteten nominerad till Svenska Designpriset
2021 blev webbplatsen nominerad till Publishingpriset
2022 blev årsredovisningen nominerad till Publishingpriset

Läs pressrelease! 

Läs pressrelease! 

Läs pressrelease! 

Kund

Viva Wine Group importerar vin och sprit från hela världen och är sedan tio år marknadsledande av ekologiskt odlade och Fairtrade-märkt vin. Viva Wine Group har målsättningen att vara den mest hållbara aktören inom sin bransch och vill inspirera konkurrenter och samarbetspartners till att följa efter.Viva Wine Group importerar vin och sprit från hela världen och erbjuder ett av marknadens bredaste utbud. I sortimentet finns en många populära producenter och viner med olika ursprung och stilar. Från bordsviner till högkvalitativa prestigemärken och är sedan mer än tio år marknadsledande av ekologiskt odlade och Fairtrade-märkt vin. Man är sedan 2018 medlemmar i Amfori BSCI, ett världsledande initiativ för hållbara och socialt ansvarstagande leverantörskedjor.

 

 

Lösning

Formgårda arbetar återkommande Viva Wine Groups identitet, infografik och design av såväl printad som digital visuell kommunikation.

Vi har tagit fram ett modernt och lekfullt designkoncept med ett jord/natur/vin- nära färgtema – från vitt, rosa till mörkröd. Grafiska element och inslag som flaskhängare, förpackningar och kartor. Design av infografik och ikoner för för prioriterade områden som hållbar leverantörskedja, -transportkedja och -kund- och konsumenterbjudande. Utöver har Formgårda tagit fram bildmaterial för att förstärka Vivas hållbara arbete, vardaliga situationer och miljöer.

 

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken