Uppdrag

Ta fram en förpackningsdesign med tydlig och tidsenlig karaktär för Naimakkas nya produkt, Parachute Cord, en slitstark bärlina är i samma material som ursprungligen användes i fallskärmar av amerikanska fallskärmsjägare under andra världskriget. Grafiskt uttryck som ska fungera på liten yta. Kartongen och tryck ska vara smutsavvisande.

Kund

Naimakka, med grundaren Patrik Shields, är ett mindre men snabbt växande svenskt outdoor-märke med sin bas på Söder i Stockholm. De fokuserar på att kombinera både funktion och design för riktigt bra friluftsprodukter. Naimakkas sortiment inkluderar just nu paracord armband, eller även kallade överlevnadsarmband, i mängder av olika färger. Då framförallt kamouflagefärger, neonfärger eller klassiska starka färger.

 

 

Lösning

Patrik hade en bild av hur förpackningen skulle se ut, baserat på produktens historia och dess uppkomst. Utifrån det tog vi fram en förpackning som känns typisk för den tiden med ett utseende som man associerar med militära produkter. Med tidsenlig typografi och grafiskt uttryck hittade vi rätt ton för att visualisera historiens vingslag från andra världskriget. Den nya designen är tänkt att senare appliceras på Naimakkas övriga produkter.

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken