Nominerad till svenska designpriset 2018!

Vårt arbete med ARC är nominerat till Svenska Designpriset i kategorin Grafisk identitet!

Det är fantastiskt roligt inför lanseringen som sker i januari 2019. ARC är nytt svenskt premiumvarumärke för vegansk och ekologisk hudvård.

 

Uppdrag

Formgårda har under 2018 arbetat fram hela varumärkeskonceptet för ARC. Detta omfattade grafisk identitet för varumärket och förpackningsdesign, kommunikation för varumärkets röst samt art direction för porträtt och bildmaterial. I uppdraget ingick också att förpackningarna tillverkas av hållbart material.
Formgårda fick också utveckla design och teknik för ARC webbplats och e-handel. Utöver arbetar Formgårda kontinuerligt med design och produktion av ARCs annonsmaterial, pressreleaser samt övrig grafisk paketering för kommunikation och marknadsföring.

Kund

Skinware AB ligger bakom ARC-serien som är ett speciellt varumärke som förtjänar lite extra uppmärksamhet då man utvecklar och tillverkar hudvård i Sverige och helt fria från animaliskt ursprung, råolja och hormonstörande ämnen. ARC vill göra det enkelt för människor att göra ett bättre val – utan att kompromissa på kvalité.

 

Lösning

Resultatet är en modern design som tydlig speglar ARC® som ett premiumvarumärke. Målet är att ARC® ska ta en stark position och bemöta det växande segmentet av kvinnor och män som efterfrågar veganska och ekologiska produkter för bebisar, barn och på sikt även mot kvinnor och män.
Seriens tuber och flaskor tillverkas av sockerrör och 100% förnyelsebara resurser.

Se fler case

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken