Uppdrag

Vi fick i uppdrag att göra en redesign på DAB Dentals kundtidning – DAB magazin. Den tidigare tidningsdesignen behövde en uppdatering och uppdraget var ”mer ljus, värme och glädje” från DABs kommunikationsavdelning. Utifrån ledorden har vi skapat en tidningsdesign där grafisk paketering lyfter fram personporträtt genom generösa bilder, geografisk grafik och ikoner.

2022 blev DAB magazin nominerad till Publishingpriset i kategorin – bästa kundmagasin!

Läs pressrelease! 

Ny design ⇒ Se PDF

Tidigare design ⇒ Se PDF

Kund

DAB Dental AB är marknadsledare i Sverige inom distribution av medicintekniska produkter till tandvården. DAB magazin är DAB Dentals kundtidning där företaget presenterar produkter, nyheter, pågående projekt och erbjudanden.

Lösning

En tidningsdesign som berättar om personerna med ”mer ljus, värme och glädje” var önskemålet från DABs kommunikationsavdelning. Utifrån ledorden har Formgårda skapat en tidningsdesign med grafisk paketering som lyfter fram personporträtt genom generösa bilder, geografisk grafik och ikoner.
Resultatet är ett modernt och luftig magsinlayout för DAB magazin. Utöver det har Formgårda tagit fram bildmaterial för att förstärka DABs kundgrupp i vardagliga situationer och miljöer.

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken