Vinnare i Svenska designpriset 2021

Vårt arbete med Tattoo Mender vinner Svenska Designpriset i kategorin – Förpackning /Identitet.

Det är fantastiskt roligt inför lanseringen som sker under hösten 2021. Tattoo Mender är nytt svenskt premiumvarumärke som utvecklar exklusiv hudvård för tatuerade kvinnor och män.

Uppdrag

Formgårda fick i uppdrag att skapa och genomföra en varumärkesidentitet och förpackningsdesign som andas kvalitet, renhet och exklusivitet. Inspiration hämtad från traditionella tatueringsvärderingar och konst. Djurillustrationerna är ritade av Paulo Garcia Carrasco.

Idag finns ingen svensk produkt på marknaden utan man är hänvisad till Apotekens produkter. Tattoo Menders serie består av: Prep –Hand Sanitizing Mousse, Prime –Gentle Cleaning Foam, Polish – Instant Recovery Cream och Protect – Ultimate Sunscreen Spray.

Tatueringsindustrin har länge varit en nischad och gammaldags verksamhet och få produktlinjer har accepterats av tatueringssamhället. Tattoo Mender samarbetar med några av Sveriges mest kända tatuerare för att utveckla innovativ tatueringshudvård – Post Tattoo Care.

 

Lösning

Resultatet är en modern design som tydlig speglar Tattoo Mender som ett premiumvarumärke. Seriens förpackningar tillverkas av återvunnen kartong och försluts helt utan lim.

Tattoo Mender ska ta en stark position och bemöta det växande segmentet som efterfrågar just hudvård för tatuerade kvinnor och män.

Se fler case

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken