Uppdrag

 

Vem som helst kan få psykossjukdom och den finns bland alla samhällsklasser och folkgrupper. Den drabbar i stort lika många kvinnor som män. Formgårda fick uppdrag att skapa en webbplats – mötesplats www.psykossjukdom.nu för alla som påverkas  av psykossjukdom – patienter, anhöriga, vänner och familj. Formgårda står bakom design, gränssnitt och utveckling av visuell identitet av webbplatsen psykossjukdom.nu

Kund

Läkemedelsbolagen Otsuka Pharma Scandinavia AB och H. Lundbeck AB arbetar gemensamt för att hjälpa patienter inom psykiatrin. Tillsammans utvecklar de medicin, verktyg för patienter med schizofreni, bipolär sjukdom, ångest, PMDS och depression.

Med webbplatsen psykossjukdom.nu vill man inge framtidstro genom ökad kunskap och förståelse om psykossjukdom och hur andra lever och hanterar sin vardag för att leva ett så normalt liv som möjligt.

Lösning

Vi har skapat en luftig och generös design med möjligheter till dynamisk utveckling. Användarvänlig navigering skapas genom tydligt struktur och typsnitt. Bilder på människor i vardagliga situationer och uttryck förstärker målgruppens identifikation. Webbplatsen är responsiv och optimerad för skärm, surfplatta och mobil.

Videos med hur man kan leva och hantera sin vardag för att leva ett så normalt liv som möjligt. Artiklar och information kring behandling, metoder och olika synsätt förstärks genom diagram och bilder. Patient och anhöriga kan ladda ned hjälpmedel i sin telefon eller skriva ut för nästa läkarbesök. En personliga krönika av Marcus Sandborg som berättar om sin sjukdom schizofreni. Formgårda ansvarade även för att ta fram allt marknadsmaterial.

Föränderlig tid.

Genom att arbeta helt integrerat mellan varumärke, design och hållbar utveckling hjälper vi våra kunder att skaffa sig en konkurrensfördel i dagens snabbrörliga ekonomi. Kontakta Anki Edenström, Creative Director, för ett möte via formuläret eller ring 0739-320087.

Vi gör allt vi kan för att skydda din integritet och hjälpa dig att utöva dina rättigheter oavsett om du är kund, anställd eller en registrerad individ utan koppling till oss. Vi lagrar minimalt med personuppgifter för våra ändamål och bara de som behöver uppgifterna har tillgång till dem. Så snart vi inte längre behöver uppgifterna för våra ändamål raderar vi dem.

Design- och varumärkesbyrå

För medvetna och hållbara varumärken